Vložil: | Pavlushka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Nakládaný ovčí sýr v oleji a bylinkách:
450 g ovčího sýra
| 1 lžíce jogurtu
| 1 - 2 lžíce olivového oleje
| svazek bylinek (tymián, máta, estragon)
| 4 stroužky česneku
| 2 malé feferonky
| 6 proužků červené kapie
| olivový olej na zalití
| 1 větvička tymiánu
Postup přípravy receptu Nakládaný ovčí sýr v oleji a bylinkách:
Ovčí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt a olivový olej. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Přidáme je k sýru a dobře propracujeme. Ze sýrové směsi vykrajujeme kousky, které rukama upravíme do tvaru kuliček. Ruce můžeme potřít trochou oleje. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno skleněné nádoby s patentním uzávěrem položíme několik plátků česneku, přidáme sýrové kuličky a proložíme je feferonkami, kousky kapie a zbylým česnekem. Nakonec přidáme větvičku tymiánu. Plnou sklenici zalijeme po malých dávkách olejem tak, aby byl sýr potopený. Se sklenicí zatřeseme, aby se uvolnil vzduch, uzavřeme ji a necháme v chladnu a temnu alespoň 12 hodin odležet.
Fotky receptu Nakládaný ovčí sýr v oleji a bylinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!