1 kg bůčku
| 12 stroužků česneku
| 5 kuliček pepře
| 1 bobkový list
| Pasta:
| 15 větších stroužků česneku kdo rád může 2 paličky
| 1 lžička pepře
| 1 lžička kari
| 1 lžička paprika sladká
| 1 lžička grilovací koření
| dle chuti: tabasco
| dle chuti: několik kapek worčestru
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Nakládaný vepřový bůček:
Bůček uvaříme s česnekem, pepřem a bobkovým listem do měkka, ale nesmí se rozpadávat. Po uvaření vykostíme a za horka potřeme ze všech stran připravenou pastou. Ihned zavineme do alobalu a necháme vystydnout. Dáme do lednice odležet na 6-7 dní. Nerozbalujeme dříve.
Na poprvé to ještě vydržíte, na podruhé už budete uždibovat po třech dnech.
Pokud je bůček větší, před potřením je dobré jej podélně rozpůlit, potřít a zabalit každý zvlášť.
Je hodně pikantní.