Použité suroviny receptu Nákyp s mozzarellou a rajčaty:
800 g rajčat
| 400 g mozzarelly
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1/8 l oleje
| 6 plátků toastového chleba
| 1 lžička soli
| 1/4 lžičky pepře
| trochu tymiánu
| kousek másla
Postup přípravy receptu Nákyp s mozzarellou a rajčaty:
Omytá rajčata a sýr nakrájíme na půl centimetrové plátky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje. Toastový chléb přikrojíme do takového tvaru, abychom jím mohli pokrýt dno formy. Potom chléb pokapeme olejem a naskládáme na něj plátky rajčat a sýra a na závěr lehce osolíme. Do zbylého oleje přidáme pepř a nákyp jím pokapeme. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě. Hotový nákyp sypeme tymiánem.
Fotky receptu Nákyp s mozzarellou a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!