Použité suroviny receptu Nákyp z baklažánu a cukety:
250 g baklažánu
| 250 g cukety
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| 50 g strouhanky
| 1 svazek petrželky
| 1/2 lžičky tymiánu
| 75 g ementálu
Postup přípravy receptu Nákyp z baklažánu a cukety:
Baklažán a cuketu pokrájíme na tenké plátky a po částech smažíme na horkém oleji. Cibuli jemně nasekáme a na zbylém tuku necháme zesklovatět, pak dáme na dno formy. Plátky baklažánu a cukety klademe střídavě do formy takovým způsobem, jako jsou položeny tašky na střeše. Navrch dáme posekaný česnek, posolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s petrželkou, tymiánem a sýrem a směs rozprostřeme rovnoměrně po zelenině. Zapečeme v trouvě do zlatohněda ( asi 1/2 hodiny). Nákyp můžeme zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědl.
Fotky receptu Nákyp z baklažánu a cukety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!