Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 11.09. 2025
Dnes má svátek Denisa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nákyp z rajčat

fotka Nákyp z rajčat
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Nákyp z rajčat:

100 g rajčat  |  sůl  |  mletý pepř  | 150 g másla  | 20 g cibule  |  bazalka  | 120 g polohrubé mouky  | 0,5 l mléka  | 50 g ementálu nakrájeného na kostičky  | 50 g trouhaného čedaru  | 4 žloutky  |  tuhý sníh ze 4 bílků  |  máslo na vymaštění

Postup přípravy receptu Nákyp z rajčat:

Poostup:
Na rendlík dáme 50 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bazalku a necháme zpěnit. Když cibule začně růžovět, přidáme omytá, oloupaná a semen zbavená rajčata pokrájená na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme vydusit. Ze 100 g másla, 120 g polohrubé mouky a 0,5 l mléka si připravíme hustý bešamel, který necháme prochladnout. Potom do něj zamícháme nakrájený a nastrouhaný sýr, vydušená rajčata, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec do hmoty vmícháme tuhý sníh z bílků. Nákypovou formu vymastíme máslem, nalijeme do ní připravenou hmotu a pečeme asi hodinu v mírně vyhřáté troubě.


Fotky receptu Nákyp z rajčat:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nákyp z rajčat
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !