Postup přípravy receptu Naložená zelenina po italsku:
1. Lilek, cuketu a papriky naspyte do misek (každý druh zeleniny zvlášť) a hojně posypte solí. Nechte minimálně hodinu odstát.
2. Opláchněte zeleninu ve studené vodě. Ocet a 200ml vody nalijte na pánev a přiveďte k varu. Vhoďte do směsi plátky lilku a vařte je, dokud nezměknou (trvá to kolem tří minut). Pak je pomocí děrované lžíce vyjměte na kuchyňský papír. Stejný proces zopakujte s cuketou a paprikami. Na kuchyňském papíru nechte zeleninu sušit půl hodiny.
3. Zavařovací sklenici o objemu 750ml, opatřenou patentním uzávěrem, vypláchněte vařící vodou a pak střídavě vrstvěte olivy a zeleninu.
4. Na mírném ohni zahřívejte na pánvi asi tři minuty ochucený olej a černý pepř. Vlijte k zelenině a nechte vychladnout. Pak sklenici uzavřete a dejte na dva týdny do lednice. Podávejte při pokojové teplotě.
Fotky receptu Naložená zelenina po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!