Vložil: | Miška6 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Ovocný čaj z červeného rybízu:
1 kg červeného rybízu
| 1 kg ovoce( jeřabiny, švestky, jablka, hrušky, borůvky, třešně...)
| 1,20 kg cukru
| 1 lžíce mleté skořice
| 7 ks hřebíčku
| 3 ks badyánu
| rozinky ( nemusí)
| 3 dcl rumu ( může být i víc)
Postup přípravy receptu Ovocný čaj z červeného rybízu:
Rybíz obereme, směs ovoce nakrájíme (můžete dát jakékoliv ovoce, které máte po ruce), dáme na nízký plech, posypeme a promícháme ostatní suroviny a pečeme asi půl hodiny na 220 stupňů. Dáme do šroubovacích sklenic, víčka vylijeme rumem, otočíme a necháme 24 hod. Tento čaj je dobrý především v zimních měsicích na zahřátí.
Fotky receptu Ovocný čaj z červeného rybízu:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg