250 g polohrubé mouky
| 250 g másla
| 150 g cukru
| 250 g tvarohu
| 3 velká vejce
| 1/2 kypřícího prášku do pečiva
| kakao
Postup přípravy receptu Nejvláčnější bábovka:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, poté přidáme na kostičky nakrájené velmi změklé máslo a tvaroh. Hmota spadne a někdy se i srazí (nevadí to). Pak přidáme s moukou smícháný prášek do pečiva a jemně zapracujeme. Půl těsta si dáme stranou a obarvíme kakaem dohněda. Do vymazané bábovkové formy nalijeme postupně dvě barevná těsta špejlí trochu promícháme - kvůli mramorovému efektu a dáme péct do středně vyhřáté trouby 170 °C zhruba 45 minut až hodinu. Někdy nechávám péct ještě déle, záleží na mnoha faktorech.
Babovka se po rokrojení musí nejprvé velmi dobře vychladit (máslo s tvarohem musí ztuhnout).
Fotky receptu Nejvláčnější bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!