Postup přípravy receptu Německá omáčka :
Střapce rybízu opereme pod tekoucí studenou vodou, otrháme kuličky a ty potom ještě jednou propláchneme. Dáme je do misky, pomačkáme vidličkou a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a citron také omyjeme důkladně pod tekoucí vodou a potom z každého odřízneme několik centimetrů kůry, kterou najemno nasekáme. Hořčičná semínka a zrnka pepře společně roztlučeme nebo rozmačkáme, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Potom v hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zlehka orestujeme. Potom přidáme šťávu z citrónu a pomeranče a také vmícháme rybíz s cukrem. Ochutíme roztlučeným nebo rozmačkaným kořením, worchestrovou omáčkou, vínem, solí a pepřem. Necháme prudce vařit několik minut. Je-li omáčka příliš hustá, pak podle konzistence doředíme vodou. Necháme vychladit a podáváme. Vynikající je ke smaženému či pečenému masu.