240 g cukru krupice
| 450 g polohrubé mouky
| 6 ks vajec
| 1 ks prášku do pečiva
| 1 ks vanilkového cukru
| 150 ml oleje
| 150 ml vody
| 2 lžíce rumu
| 1 lžíce citrónové šťávy
| Na krém:
| 250 g nízkotučného tvarohu ve vaničce
| 5 lžic mléka (nebo šťávy z kompotu)
| 1 lžíce moučkového cukru
| 1 lžíce vanilkového pudinku nebo Solamylu
| dle chuti: čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce
| dle potřeby: tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy receptu Neobyčejná bublanina:
Ušleháme žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citrónovou šťávu a vše zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutkového těsta přidáme mouku s práškem do pečiva a poté opatrně vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech, nahoru naskládáme ovoce. Tvaroh umícháme s cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Tvarohový krém rozprostřeme mezi ovoce do tvaru mřížky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 180 °C.
Fotky receptu Neobyčejná bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!