Postup přípravy receptu Nepečená kávová roláda:
Nejprve rozdrtíme piškoty skoro až na prach, abychom poté neměli v těstu kousky. Piškoty smícháme s cukrem, nalijeme kafe, které nemusíme dát úplně všechno. Raději potom přidáme, když bude potřeba. Přidáme rum a kakao. Když se bude zdát kakaa málo, tak můžeme klidně dát více. Těsto zpracujeme a můžeme nechat chvíli odležet. Suroviny nemusí být úplně přesně odměřeny, někdo má raději sladší, někdo nemusí rum.
Zatím si připravíme naplň. Lehce ušleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme kokos tak, aby se náplň dala alespoň trochu spojit.
Na vál si dáme potravinářskou fólii nebo sáček. Na fólii těsto rozvalíme do obdélníkového tvaru o tloušťce asi 0,5 cm - 1 cm. Na těsto naplácáme rovnoměrně naplň a srolujeme. Nepečenou roládu můžeme zabalit do fólie a dát do ledničky ztuhnout.
Nepečenou kávovou roládu můžeme zdobit kokosem, čokoládovou polevou nebo jen posypat strouhanou čokoládou.