Postup přípravy receptu Nepečené punčové cukroví :
Heru necháme změknout při pokojové teplotě a utřeme s moučkovým cukrem a medem. Přidáme oloupané, velmi jemně nastrouhané mandle, rozdrcené piškoty, které pokapeme aroma a rumem.
Hmotu dobře propracujeme a rozetřeme na alobal na vrstvu silnou asi 5 mm.
Dáme do chladničky zatuhnout.
Kuchyňský vál pocukrujeme moučkovým cukrem a otočíme na něj ztuhlou hmotu alobalem nahoru. Alobal odtrhneme a z hmoty vykrajujeme tvary.
Vkládáme do papírových košíčků a zdobíme dle vlastní fantazie čokoládovými dekory, barevným sypáním nebo mandlovými květy.
Dekorace přilepíme rozehřátou čokoládovou polevou.
Tipy od Hery:
* Na hmotu zpracováváme Heru za studena.
* Přidáváme piškoty nebo sušenky, které nastrouháme najemno nebo rozdrtíme pomocí kuchyňského válečku.
* na ochucení přidáváme moučkový cukr, jádroviny nebo kandované ovoce.
* Jádroviny jemně nameleme nebo nasekáme a kandované ovoce namáčíme před použitím do alkoholu, aby hezky nabobtnalo
* Tvarujeme malé kuličky nebo hromádky, které obalujeme v jádrovinách nebo namáčíme do polevy