Postup přípravy receptu Netradiční srnčí hřbet:
Upečeme si klasický piškotový plát. Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a upečeme na plechu, který si předem vyložíme pečícím papírem.
Upečený korpus necháme vychladnout. Vyřízneme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.
Zbylou část plátu rozdrobíme a přidáme cukr, máslo, kakaový prášek, marmeládu, rum a trošku mléka nebo smetany, ať máme vláčnou hmotu. Můžeme přidat podle chuti kokos, ořechy nebo jiné ovoce.
Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a hřbet naplníme touto hmotou. Přiložíme obdélník, který jsme si nachystali z piškotového plátu.
Netradiční srnčí hřbet necháme ztuhnout v chladničce. Pak srnčí hřbet vyklopíme a potáhneme čokoládou. Opět jej necháme ztuhnout.