1 balíček zmrazeného špenátu
| 2 vejce
| dle potřeby: hladká mouka
| 150 g nivy (150 g šunky)
| dle chuti: česnek
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Nočky Pepka námořníka:
Koupíme balíček špenátu a necháme ho rozpustit. Část té škaredé brčálové vody vymačkáme a vylijeme. Takto odvodněný špenát dáme do pěkné mísy, přidáme vajíčka, mouku a rozňahňáme. Hmotu hustou asi jako kaše mírně osolíme.
Mísu dáme na chvíli na nejklidnější místo v bytě. Mezitím přivedeme v hrnci vodu k varu a potom do ní házíme lžičkou kousky odpočinuté hmoty. Vaříme tak dlouho, až noky přestanou s tím potápěním a vykouknou nad hladinu. Tohoto okamžiku využijeme a děrovanou naběračkou uvařené noky vylovíme.
Shromažďujeme je v připravené zapékací míse a hnedle prosypáváme strouhlou nivou a seklou šunkou. Přidáme prolisovaný česnek dle libosti a jemně promícháme.
Zapečeme v troubě nebo remosce než se v tom vedru niva rozteče.
Fotky receptu Nočky Pepka námořníka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!