Postup přípravy receptu Noky s gorgonzolovou omáčkou:
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce asi 20 minut. Scedíme, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Vmícháme vejce, žloutek, sůl a tolik mouky, že vznikne pružné těsto. Vytvarujeme 1 1/2 cm silné špalíky, nakrájíme na kousky dlouhé 2 až 3 cm a vidličkou na ně vytlačíme vzorek. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a pokrájíme na kostky. Na omáčku svaříme zakysanou smetanu a mléko, přidáme gorgonzolu pokrájenou na kousky a rozpustíme. Omáčku osolíme a opepříme. Noky vaříme v osolené vodě 3-5 minut. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat. Pak smícháme noky s omáčkou a rajčaty a upravíme na talíře s parmazánem.