Použité suroviny receptu Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou:
1 kg nových brambor, pečlivě omytých, neloupaných
| 300 g jemného tvarohu, žervé nebo lučiny, případně ve směsi
| hrst jemně sekané pažitky + trocha na ozdobení
| sůl na dochucení
| 200 g másla + hrubá mořská sůl k podávání
Postup přípravy receptu Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou:
Omyté brambory povařte dvanáct až patnáct minut tak, aby zůstaly ještě trochu pevné. Tvaroh utřete s trochou soli a sekanou pažitkou a servírujte s bramborami. Máslo podávejte zvlášť.
Variace Brambory můžete také rozpůlit, lehce zakapat olejem a upéct na plechu (asi půl hodiny při 200 °C). Tvaroh s pažitkou podávejte zvlášť v misce.
Fotky receptu Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!