250 g nugátu
| 120 g mandlí
| 75 g hořké čokolády
| 25 g tuku ( omega)
| 3 lžíce rumu
| trochu mandlí na obalení
Postup přípravy receptu Nugátové kuličky:
Nasekané mandle určené na obalení nasypeme na teflonovou pánev. Za stálého míchání je opražíme a necháme vychladnout.
Hořkou čokoládu rozlámáme na kousky a vložíme do kovové misky. Přidáme nakrájený nugát a tuk, misku vložíme do horké lázně a vše necháme rozpustit na hladký krém.
Do čokoládového krému přidáme jemně nasekané mandle a rum a dobře promícháme. Vzniklou hhmotu necháme trochu vychladnout, pak z ní oddělujeme malé kousky a utvoříme z nich v dlaních kuličky, které obalíme ve vychladlých opražených mandlích.
Fotky receptu Nugátové kuličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!