50 g mletých ořechů
| 50 g moučkového cukru
| 50 g ztuženého tuku
| 70 g piškotových drobečků
| 15 g kakaa
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 2 lžíce rumu nebo mandlového likéru
| 1 ks vejce nebo bílek
| dle potřeby: několik papírových košíčků na uložení
| Na zdobení:
| 20 g mandlí a rozinek
Postup přípravy receptu Nugátoví ježečci:
V míse smícháme moučkový cukr, kakao, piškotové drobečky, mleté ořechy a mletou skořici. Pak přidáme rozehřátý tuk, rum, vejce a vypracujeme těsto. Lžičkou vykrajujeme malé hromádky, které rychle zformujeme do podoby ježků. Do zádíček jim napícháme mandlové nudličky a místo oček a čumáčku vložíme kousky rozinek. Cukroví uchováváme v chladu. Před podáváním je vložíme do papírových košíčků.
Fotky receptu Nugátoví ježečci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!