Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Obálky:
800 g brambor vařených ve slupce
| 200 g hrubé mouky
| 100 g krupice
| 1 vejce
| 2 žemle
| sůl, tuk na osmažení žemle
| švestky, hrušky či jablka
| 80 g cukru na sypání
| 60 g mletého máku
| 80 g sádla
Postup přípravy receptu Obálky:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Osolíme, přidáme vejce, mouku, krupici, kostičky žemle osmažené na tuku a zpracujeme v těsto. Vyválíme váleček, rozkrájíme na stejně velké kousky, rozmačkáme a poklademe vyloupanými posekanými švestkami či švestkovými povidly, nebo drobně pokrájenými jablky či hruškami a dobře uzevřeme. Zaváříme do vroucí osolené vody. Uvařené sypeme cukrem s mletým mákem a mastíme sádlem. Můžeme použít též tvaroh nebo perník na posypání a mastit máslem.
Fotky receptu Obálky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!