Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Obložené zelí:
Půlkilovou hlávku zelí
| 2 ks mrkve
| 2 ks cukety
| hrst sušených hub
| 1 ks větší cibuli
| čtvrt litru piva
| 4 ks bobkové listy
| špetka kmínu
| trochu zeleného koření (tymiánu, majoránky, petrželky, pažitk...)
| 4 ks vejce natvrdo
| trochu olivového nebo slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu Obložené zelí:
Houby namočte, zelí nakrouhejte na tenčí proužky. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a cuketu na širší kolečka. V pánvičce s vyšším okrajem zahřejte olej a orestujte cibulku. Přidejte zelí, mrkev, houby a cuketu. Zalijte trochou vody a pivem. Přidejte bobkový list, kmín a majoránku. Nechte dusit, dokud zelenina nezměkne. Vajíčka nakrájejte na čtvtky či osminky. Každému strávníkovi dejte na talíř kopeček zelí a obložte vajíčky.
Tip: Komu chybí maso, může ogrilovat párek či klobásu.
Fotky receptu Obložené zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!