2 lžíce másla
| 1 lžíce olivového oleje
| 400 g hříbků, rozůlených včetně nožičky
| 10 g čerstvých lístků šalvěje
| 4 lžíce octa balsamico
| 2 lžíce krupicového cukru
| 400 g kvalitního listového těsta
Postup přípravy receptu Obrácený koláč s hříbky:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Nízkou litinovou pánvičku rozehřejte nasucho na sporáku, pak přidejte máslo a olej. Až budou rozehřáté, opečte houby a šavějové lístky dozlatova. Popraště cukrem a zakápněte octem balsamico, nechte chvíli zkaramelizovat. Sejměte z ohně, překryjte kolem vykrojeným z těsta a dobře utěsněte okraje. Vložte na 20 až 25 minut do trouby, až bude těsto zlatavé. Vyjměte z trouby, přes formu položte talíř a otočte tak, abyste koláč vyklopili houbami nahoru. Podávejte například se zeleným salátem.
Fotky receptu Obrácený koláč s hříbky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!