Postup přípravy receptu Ochucená hrachová kaše :
Na hrachovou kaši použijeme celé balení sušeného hrášku. Nejdřív ho důkladně opláchneme a asi na 2 - 3 hod namočíme do studené vody. Hrách necháme nabobtnat a množství vody volíme tak, aby byl hrách zcela pokrytý.
Nabobtnalý hrách i s vodou přesuneme do hrnce a vaříme do úplného změknutí. Občas můžeme přilévat i trochu vody, pokud je třeba hrách déle povařit a voda nám ubývá. Vařený hrách scedíme a propasírujeme přes síto tak, abychom se zbavili slupek. Kaši ještě promixujeme ručním šlehačem.
Vložíme zpět do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a pepřem, krátce povaříme. Začneme dochucovat. Použijeme sójovou omáčku, ďábelské koření, bazalku a nakonec přimícháme i vrchovatou lžíci pálivé hořčice francouzského typu. Opět krátce povaříme a máme hotovo.
Ochucenou hrachovou kaši podáváme jako lehký hlavní chod, přikusujeme chléb, můžeme podávat i samostatně. Pro milovníky uzenin můžeme ke kaši přidat opečený párek. Přizdobíme bazalkou.
Fotky receptu Ochucená hrachová kaše :
Fotky vložil: Vlamape,vilka,myrna,lemurka,Torta,paníV