Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Omáčka Aioli:
2 žloutky
| 1-2 lžičky limetové nebo citrónové šťávy
| 2 drcené stroužky česneku
| 1 dijonské hořčice
| půl lžičky samba oelek
| půl lžičky medu,příp. na špičku nože šafránu
| 2 dl řepkového nebo jiného jemného oleje
| sůl a bílý pepř dle chuti
Postup přípravy receptu Omáčka Aioli:
Česnek oloupeme, pokrájíme na plátky a slabě osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, rozmarýn a sambal oelek. Necháme podusit a zhoustnout asi 5-10 minut. Ochutíme vinným octem a solí. Omáčku můžeme obohatit plechovkou fazolí nebo čočky.
Fotky receptu Omáčka Aioli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!