| Vložil: |  Martinose |  
    | Porcí: | 4 |  
    | Doba přípravy: |  30 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  6  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Jemná žampionová omáčka:
0,5 l smetany
 | 50 g másla
 | 50 g hladké mouky
 | 50 g cibule
 | 50 g oloupaných žampionů
 | 0,2 l vlažné vody
 |  sůl,pepř
Postup přípravy receptu Jemná žampionová omáčka:
Na másle osmažíme cibulku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vlažnou vodou, dobře rozšleháme a zvolna vaříme za stálého míchání asi půl hodiny. Mezitím podusíme na kousku másla oloupané, na plátky pokrájené žampiony. Do hotové omáčky lijeme pomalu za stálého míchání smetanu. Krátce povaříme, procedíme a přidáme žampiony. Žampionovou omáčku používáme k vařenému masu nabo rybám.
 
Fotky receptu Jemná žampionová omáčka: 
Fotky vložil: Anicka59,kozaroza,Nandiči,vocjan