![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 11. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Minutková koprovka cca 5 minut: nalijeme 1L mléka do hrnce,přidáme 2lžíce cukru,sůl podle chuti a počkáme do varu,pak přidáme nasekaný kopr,povaříme 3min a zahustíme,podle chuti pokapeme citrónem.Má to opravdu dobrou chuť a chutná i ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šafránová omáčka s uzeným masem: Uzené maso uvaříme doměkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku přidáme jíšku, dobře rozvaříme a přidáme šáfrán. ... …více»
|
![]() |
1. 11. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská mrkvová omáčka : Do pánve dáme máslo a cukr a za stálého míchání upražíme na karamel. Zalijeme malým množstvím vývaru a povaříme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, kterou během dušení podléváme vývarem. Necháme zcela zm ... …více»
|
![]() |
1. 11. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka česnekačka: Z másla a mouky hladkou jíšku, přidáme utřený česnek, krátce osmahneme a zalijeme studeným vývarem. Rozmícháme a vaříme čtvrt hodiny. Zjemníme smetanou, osolíme a případně dochutíme octem.
... ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dip z fety: Sýr, šťávu z citronu a polovinu olivového oleje vložte do mixéru a dohladka rozšlehejte. Přidejte zbylý olej, promíchejte a na závěr vmíchejte bylinky. Vychlaďte. ... ... ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jogurtový dresink s bazalkou : Česnek oloupeme a nasekáme společně s bazalkou najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky, nebo také jemně nasekáme. Vše promícháme s bílým jogurtem. Velmi chutný a krásně hustý je Choceňsk ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanovo-sýrový dresink : Majonézu a zakysanou smetanu v misce smícháme. Nivu si nastrouháme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Vše dobře promícháme, přidáme sůl, trochu worcesterové omáčky a česnek podle chuti. ... ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Máslová majonéza : Vejce uvaříme natvrdo. Budeme potřebovat jen žloutky. Z citronu vymačkáme šťávu. Měkké máslo utřeme do pěny, přidáme prolisované natvrdo uvařené a vychladlé žloutky, hořčici, sůl, pepř, citronovou ... ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá kari omáčka : Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme si ostatní ingredience. V misce smícháme mléko, zavařeninu, majonézu. Dochutíme citronovou šťávou (bude stačit 1 lžíce), kari a cukrem. Dobře promícháme a dá ... ... …více»
|
![]() |
29. 10. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tatarka pro dietáře : Do kelímku bíloho jogurtu dáme lžičku polévkového koření, přidáme prolisované stroužky česneku, případně dochutíme nadrobno nakrájenou červenou (i bílou) cihulí. Lze používat místo tatarské omáčky neb ... …více»
|