![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí omáčka z kečupu: Kuřecí řízky omyjeme a nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibulku si nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme kuřecí nudličky, sladkou papriku, kečup, lehce osmahneme ... ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boloňská sójová omáčka: Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na plátky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka. Cibuli posmažíme na oleji asi 3 minuty, pak přidáme celer, mrkev, žampióny a česnek ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatová omáčka z protlaku: Mouku krátce opražíme nasucho, přidáme máslo a rozmícháme. Pak přidáme mletou papriku a krátce spolu osmahneme. Poté ještě zalijeme vařící vodou a ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme rajský protlak, ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rosolová majonéza: Do majonézy zašleháme vlažný tekutý aspik, mléko, ocet a sůl. Používáme k přelití ozdobených vajec, aspiku, salátů a ryb. ... ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zálivka z vaječného likéru: Vejce oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kousky. Zbytek surovin na zálivku důkladně vyšleháme, abychom získali krémovou konzistenci.
Do krémové zálivky vmícháme vejce. Zálivku ochutíme solí, pepřem ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Avokádové aioli: Česnek oloupejte, nakrájejte na hrubo, dejte jej do mixéru spolu se solí, římským kmínem, octem a nakrájenou petrželí. Mixujte se současným přidáváním oleje až je hmota kompaktní. Nyní přidejte do mix ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulová pivní omáčka: Na rozpuštěném másle osmažíme nakrájenou cibuli s cukrem a mícháme, až lehce zkaramelizuje. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme hovězím vývarem a pivem. Přidáme kmín, sůl, ocet a za občasného míchán . ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jogurtová omáčka: Jogurt smícháme s majonézou, cit. šťávou, osolíme, osladíme a metlou vyšleháme do hustého krému. Do hotové omáčky přidáme bylinky a vychladíme. ... ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněná rajská omáčka: Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. Koření zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit asi na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji z ... …více»
|
![]() |
17. 02. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrová omáčka s bazalkou, žampiony a slaninou: Menší cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
V hrnci nebo pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli, slaninu a restujeme, až bude cibulka a slanina dozlatova. Pak vložíme žam ... …více»
|