1 menší cibule
| 1 lžíce tuku
| 1 velký rajčatový protlak
| 1 Masox
| vývar z masa (nemusí být)
| cukr
| sůl
| kečup
| 5 kuliček pepře
| 5 kuliček nového koření
| 2 hřebíčky
| cca 2 cm celé skořice
| 1 bobkový list
| cca 1 lžíci mouky
Postup přípravy receptu Kořeněná rajská omáčka:
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. Koření zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit asi na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku a posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) vody a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem.