![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Provensálský ocet: Dáme vše koření do čisté láhve a přidáme octy. Může se skladovat po pět týdnů. Dobré na saláty.
... ... …více»
|
![]() |
12. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá omáčka na špagety: Do studené vody dáme mleté maso, vody má být asi o dva prsty více než masa, rozšťoucháme, osolíme a vaříme tak dlouho, až je maso viditelně hotové (asi 20 minut). Voda by se měla skoro vyvařit. Pak do ... …více»
|
![]() |
12. 10. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Zálivka z balkánského sýra: Balkánský sýr nakrouháme, smícháme se smetanou a rozšleháme. Olej promícháme s octem, pepřem, čubricou, oreganem a petrželkou. Vmícháme do rozšlehaného balkánského sýra. Zálivku používáme k ochucení z ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka povidlová: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, dobře rozšleháme a povaříme. Potom přidáme citrónovou kůru, skořici a vaříme asi 10 minut. Nakonec přimícháme do omáčky povidla a společně pov ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pařížská zálivka: Hořčici rozmícháme s octem a po kapkách všleháme olej. Osolíme a opepříme. Podáváme na ryby a mořské plody. ... ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Letní zálivka: Smícháme jogurt s karamelem, pokapeme citronem. Vhodné k salátům, okurkám nebo na ředkvičky. ... ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka ze sušeného ovoce: Ovoce vaříme ve vodě s cukrem, skořicí, hřebíčkem asi 30 minut. Přecedíme a zahustíme jíškou. Vmícháme smetanu se lžící polohrubé mouky. Ovoce nakrájíme na kousky a vložíme zpět do omáčky. Podáváme s ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jogurtová omáčka bylinkami: Metlou dobře rozmícháme jogurt s majonézou. Zašleháme ocet, citrónovou šťávu a olivový olej. Přidáme sůl a pepř. Jemně nasekáme bylinky a vmícháme do omáčky. Bylinky můžeme různě kombinovat. ... ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka ze syrové mrkve: Z mouky a oleje uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, chvíli povaříme, osolíme a odstavíme. Pak přidáme najemno nasekanou mrkev. ... ... …více»
|
![]() |
11. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatový sambal v mléce: Chilli papřičky nakrájíme na tenounká kolečka, cibuli na plátky, česnek jemně nasekáme. Krátce opražíme na tuku cibuli, česnek, čili, sardelovou pastu, zázvor a rozdrcený bobkový list (cca 1 min.). Př ... …více»
|