1 velká plechovka loupaných rajčat
| 1 nakrájená na drobno bílá cibule
| 3 stroužky česneku
| 3 červené chilli papričky (lze nahradit hrstkou malých feferonek),
| sůl
| pepř
| lžička olivového oleje
| čerstvý koriandr podle chuti
Postup přípravy receptu Pálivá chilli salsa :
Chilli papričky nakrájíme na drobno (pokud někdo se bojí příliš ostré omáčky tak by měl odstranit semínka). Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme je na drobné kousky a promícháme je se šťávou zbylou v plechovce. Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky nakrájíme na drobno. Rajčata, nakrájenou cibuli, chilli a koriandr promícháme, přidáme lžičku olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Necháme den uležet v lednici v nádobě přikryté folií.