Postup přípravy receptu Omeleta s celerem a píniemi:
Celer očistíme, omyjeme, případně oloupeme. 4 mladé listy nadrobno posekáme. Řapíky podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm. Rozehřejeme 1 lžíci másla a celer na něm za stálého míchání opékáme asi 8 min. Piniové oříšky nasucho opražíme. Vejce rozšleháme se 100 ml vody, solí, pepřem a posekanou celerovou natí. Rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme rozšlehaná vejce a na středním ohni pod poklicí necháme asi 2 min. tuhnout. Potom omeletu pokryjeme opečenými plátky celeru, smažíme ještě asi 1 min., obrátíme a smažíme další 3 min. Pak omeletu znovu obrátíme a posypeme piniemi nebo mandlemi.
Tip: Místo celeru lze použít i 2 kedlubny. Očistíme je, oloupeme a pokrájíme na nudličky. Nat posekáme a rovněž přidáme do pokrmu.