Postup přípravy receptu Omeleta s houbami a cuketou:
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, orestujeme na něm žampiony a vyjmeme je. Do vypečeného tuku přidáme 1 lžíci másla a osmahneme na něm cuketu. Žampiony vrátíme do pánve, vše osolíme, opepříme, dobře promícháme a směs udržujeme teplou. V misce rozšleháme vejce, osolíme je a opepříme. Pánev vytřeme máslem a nalijeme do ní vejce. Až začnou tuhnout, nasypeme na omeletu polovinu žampionovo-cuketové směsi, polovinu nasekaných bylinek a permezánu. Přiklopíme poklicí a dopékáme na mírném ohni. Pokud máme pánev s kovovým držadlem, můžeme ji dát dopéct pod gril. Stejným způsobem uděláme i druhou omeletu.