Postup přípravy receptu Omeleta s hráškem a sýrem:
1. NAŠLEHEJTE VEJCE
Zapněte gril. V míse našlehejte vejce, přidejte hrášek, osolte a opepřete.
2. PŘIPRAVTE OMELETU
V pánvi rozpusťte máslo a rozlijte ho po dně i okrajích. Jakmile začne tuk bublat (pozor, nesmí zhnědnout!), vlijte do pánve vaječnou směs a trochu ji rozlijte do všech stran. Na středním plameni opékejte asi tři minuty, aby se vajíčka téměř usadila, ale povrch zůstal tekutý. Posypte sýrem (výborná je gouda) a pak, máte-li pánev vhodnou do trouby, grilujte nebo pečte, dokud se sýr neroztaví. Potom pánev nahněte nad talíř, pomocí vidličky omeletu přehněte a vyklopte. Rozkrojte napůl.
Podávejte s křupavým chlebem a rajčatovým salátem.
Pokud nemáte v mrazáku hrášek, použijte třeba dvě jarní cibulky. Omeleta je výborná i s podušenými houbami nebo šunkou!