150 g tuku
| 150 g měkkého tvarohu
| sůl
| 150 g polohrubé mouky
| moučkový cukr na obalení
| Náplň:
| 70 g jader vlašských ořechů
| 60 g másla
| 3 ks žloutky
| 90 g cukru
Postup přípravy receptu Ořechové hřebínky :
K odvážené mouce přidáme tvaroh a nasekaný tuk. Rychle vypracujeme těsto, které třikrát přeložíme jako těsto listové a po každém přeložení ho dáme do chladna odpočinout.
Poté z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme rádýlkem na obdélníčky, naplníme ořechovou nádivkou a svineme. Na vrchu třikrát nůžkami nastřihneme.
Pečeme na suchém plechu a poměrně prudce. Ještě teplé ořechové hřebínky obalujeme v moučkovém cukru.
Fotky receptu Ořechové hřebínky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!