Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme mouku, cukr, ořechy a smícháme. Vznikne nevábná, patlavá hmota. Vymaštěnou formu na srnčí hřbet vysypeme strouhankou, naplníme hmotou a pečeme dorůžova. Upečené vyklopíme, necháme vystydnout. Je to zcela tuhé a gumové! Vychladlé zabalíme do vyždímané utěrky a necháme provlhnout do rána. Pak krájíme na co nejtenčí plátky – lupínky a klademe vedle sebe na plech. Pečeme spíše sušíme v troubě. Pozor nespálit!!! Jde to rychle!! Z plechu horké přesuneme na rovnou plochu a necháme vychladnout. V míse by se ještě horké zkroutily. Po vychladnutí jsou křupavé a výborné!
Fotky receptu Ořechové lupínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!