Použité suroviny receptu Ořechové rohlíčky s čokoládovým krémem:
Rohlíčky:
| 150 g mletých vlašských ořechů
| 150 g moučkového cukru
| 50 g polohrubé mouky
| 1 vejce
| Čokoládový krém:
| 200 g moučkového cukru
| 2 vejce
| 200 g másla
| 50 g 100% tuku
| Poleva:
| dle potřeby: 100% tuk
| 1 čokoláda na vaření
| dle potřeby: práškové kakao
Postup přípravy receptu Ořechové rohlíčky s čokoládovým krémem:
Ořechy, cukr a mouku smícháme s vejcem. Mokrou rukou tvoříme ploché rohlíčky. Pečeme na papíře při 180 °C. Správně upečené rohlíčky jsou nafouknuté a nahoře můžou mít prasklinu. Na krém si ve vodní lázni vyšleháme vejce s cukrem a necháme zchládnout. Zvlášť utřeme máslo se 100% tukem (krém je pevnější, než jen s máslem a lépe drží tvar). Zašleháme vaječnou hmotu a kakao. Nakonec opatrně přidáme rum a vyšleháme do hladka. Na studené rohlíčky nastříkáme krém a námáčíme do polevy.
Cukroví skladujeme v chladnu a jen v jedné vrstvě.
Fotky receptu Ořechové rohlíčky s čokoládovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!