Postup přípravy receptu Ořechové spirálky :
Ořechy umeleme se dvěma lžícemi cukru a skořicí. Mouku, moučkový cukr, škrob a trochu soli promícháme v míse, přidáme nakrájený tuk, dřeň z vanilkového lusku a zpracujeme prsty na drobenku. Na pomoučené ploše pak prohněteme a vytvoříme tužší těsto. Lepí-li se, poprášíme trochou mouky. Pak ho rozválíme do tvaru obdélníku a posypeme mletými ořechy, přičemž necháme volný okraj. Přes náplň přejedeme válečkem a vtlačíme ji trochu do těsta. Těsto zarolujeme po delší straně a na obou koncích pečlivě uzavřeme. Rolku zabalenou ve fólii dáme na 3 hodiny do chladničky. Ostrým nožem potom krájíme tenčí plátky, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 12-15 minut dozlatova v troubě předehřáté na 160-180°C, přičemž plechy v polovině doby pečení otočíme.