Postup přípravy receptu Ořechové trubičky :
Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáváme cukr a společně šleháme do zhoustnutí. Potom lehce vařečkou vmícháme mleté ořechy a mouku. Těsto tence rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Po chvilce vyjmeme, nakrájíme na obdélníčky o velikosti 2 x 4 cm a dopečeme. Ihned po vyjmutí plechu z trouby natáčíme obdélníčky na vařečku a tvarujeme trubičky. Vychladlé potřeme kakaovou polevou a před podáváním je můžeme ořechové trubičky plnit šlehačkou nebo některým z máslových krémů.
Příprava polevy: Tuk rozehřejeme v malém kastrolku. Poté ho sejmeme z plotýnky, vmícháme kakao promíchané s cukrem, škrobovou moučku rozmíchanou s mlékem. Řádně promícháme a vrátíme na plotýnku, kde na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu. Je-li třeba, přidáme lžíci mléka nebo vody.