Použité suroviny receptu Ořechovo-sněhové trojúhelníčky:
5 lžic horké vody
| 200 g másla
| 250 g hladké mouky
| 4 žloutky
| 120 g cukru krupice
| na potření
| 1 sklenice marmelády
| náplň
| 4 bílky
| 200 g ořechů
Postup přípravy receptu Ořechovo-sněhové trojúhelníčky:
Změklé máslo třeme se žloutky a cukrem do světlé pěny. Po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě (175 °C) 10 - 15 minut zapečeme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme cukr a směs zahustíme jemně strouhanými ořechy.
Předpečený korpus potřeme marmeládou a na celý povrch rozložíme bílkovo-ořechovou náplň. Urovnáme stěrkou a při mírné teplotě dopečeme, asi 10 - 15 minut na 150 °C.
Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a pak nakrájíme na trojúhelníčky. Ořechové trojúhelníčky můžeme ještě pocukrovat nebo posypat kakaem a dozdobit jádrem ořechu.
Fotky receptu Ořechovo-sněhové trojúhelníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!