1/4 základního těsta
| 2 lžíce kakaa
| 1/4 lžičky mleté skořice
| 125 ml smetany ke šlehání
| 60 g krupicového cukru
| 50 g kakaa
| 150 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Oříšková srdíčka:
1) Do poloviny těsta zapracujeme kakao a skořici. Následně světlý i tmavý díl těsta rozválíme na pláty silné asi 3 mm. Vykrajujeme z nich srdíčka ve třech velikostech a vkládáme je střídavě do sebe. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Necháme vychladnout.
2) Smetanu sváříme s cukrem a kakaem. Odstavíme z ohně a do horké směsi dáme nalámanou čokoládu. Mícháme až se rozpustí. Pak necháme náplň vychladit.
3) Po vychlazení vyšleháme náplň na hladký krém. Ten naplníme do cukrářského sáčku, natříkáme na srdíčka a slepujeme vždy po dvou k sobě.
Fotky receptu Oříšková srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!