Postup přípravy receptu Oříškové preclíčky:
Mouku, ořechy, cukr, sůl, tuk, vejce, pomerančovou kůru a vanilinový cukr propracujeme elektrickým ručním šlehačem. Poté chladnýma rukama prohněteme až vznikne hladké těsto. Přikryjeme ho a necháme asi hodinu v chladu odpočinout.
Těsto rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme z nich 4 válce. Každý z nich pak vytvarujeme na 15 kousků, které vyválíme na cca 25 cm dlouhé válečky. Z těchto válečků potom vytvarujeme preclíky, které rozkládáme na dva pečícím papírem vyložené plechy. Na nich pak preclíky pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200°C asi 12-15 minut. Po upečení necháme vychladit.
Ztuhlou čokoládovou polevu nasekáme a necháme ji rozpustit ve vodní lázni. Do rozpuštěné polevy z poloviny namáčíme preclíky, které pak na omočeném povrchu posypeme hrubým cukrem. Necháme uschnout.
Pokud by jste si chtěly usnadnit práci, existuje na preclíky i speciální vykrajovátko.