Postup přípravy receptu Oříškové řezy s kávovým krémem:
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny, přidáme vodu a ušleháme do husta. Z bílků ušleháme sníh, přidáme polovinu cukru a šleháme dále, až je sníh hodně tuhý. Vmícháme jej na dvakrát do žloutkové směsi společně s prosátou moukou a s ořechovými jádry, těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý plát potřeme větší částí krému, rozkrájíme na 3 pruhy, položíme
je na sebe, strany rovně zařízneme a potřeme krémem. Řezy ozdobíme krémem nebo půlkami jader vlašských ořechů.
Příprava krému: V menší části studeného mléka rozmícháme žloutek a pudinkový prášek, vlijeme je do ostatního horkého mléka a za stálého míchání krátce povaříme. Krém vychladíme za občasného zamíchání, pak jej vyšleháme (nejlépe v elektrickém šlehači), postupně přidáme máslo, moučkový cukr a Nescafé (Vitakávu) a vyšleháme do pěny.