Postup přípravy receptu Okonomiyaki – japonská pizza:
Mouku, vodu a prášek do pečiva smícháme v řídké těsto. Poté vsypeme na kousky nakrájené zelí, cibulku (zelenou nať si ponecháme stranou) a nastrouhaný sýr. Do směsi přidáme vejce a promícháme. Naběračkou tvarujeme z lehce nespojitého těsta nevelké placky, které smažíme na rozehřátou pánvi. Před otočením poklademe na placku plátek slaniny (můžeme nahradit třeba šunkou) a smažíme z obou stran dozlatova. Ještě za tepla pomažeme omáčkou na okonomiyaki (lze sehnat ve specializovaných prodejnách nebo nahradit směsí worcesterová omáčky a sojové omáčky v poměru 2:1) a posypeme natí z cibulky nebo pažitkou.
Tip: Okonomiyaki se dá volně přeložit jako "vše, co mám rád“ a proto je možné přimíchat do základního těsta, na co máte chuť – hřiby, cuketu, řasy, rybu, mořské plody…