Použité suroviny receptu Větrníky s avokádovou pěnou:
2 lžíce máslo
| špetka sůl
| 125 g mouka pšeničná hladká
| 2 ks vejce
| 2 ks avokádo
| z jednoho citronu citronová šťáva
| 200 g tvaroh
| špetka pepř černý
| hrst bazalka
| 100 g olivy černé
Postup přípravy receptu Větrníky s avokádovou pěnou:
Máslo a sůl vložíme do 200 ml vody a přivedeme k varu. Naráz přidáme mouku a mícháme, až vznikne knedlík, který se nelepí na dno. Hrnec sejmeme z ohně. Jakmile těsto trochu vychladne, postupně zapracujeme vejce.
Troubu předehřejeme na 200°C. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme větrníky. Pečeme asi 25 minut. Ještě horké větrníky rozpůlíme.
Oloupané avokádo rozmělníme s citrónovou šťávou a tvarohem. Osolíme a opepříme. Našlehaným avokádem naplníme dolní půlky větrníků.
Olivy nakrájíme na plátky. Avokádovou pěnu obložíme čerstvou bazalkou a vypeckovanými olivami. Přiložíme horní polovinu větrníků.
Fotky receptu Větrníky s avokádovou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!