sádlo na osmažení
| 2 kostky droždí
| 1 lžička soli
| 200 g hl. mouky
| 1 dl mléka
| 3 dl piva
| 1 lžička cukru
| 300 g škvarků
| 1 žloutek
| 250 g polohr. mouky
Postup přípravy receptu Pivní škvarkové placky:
Postup přípravy receptu:
Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
Zatím si v pánvi rozehřejeme trochu sádla a škvarky v něm necháme ohřát a změknout. Pak je odstavíme.
Do mísy prosejeme mouku. Vlijeme kvásek, přidáme žloutek, pivo a stranou osolíme a přidáme škvarky. Sůl by prvotně neměla přijít do styku s kváskem. Vypracujeme tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, rozředíme jej trochou mléka nebo vody. Škvarkové těsto necháme vykynout. Pak si rozehřejeme troubu na 180 °C.
Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj středně velká kolečka. Škvarkové placky rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem, potřeme sádlem a vložíme do předehřáté trouby.
Upečené pivní škvarkové placky opět potřeme sádlem a můžeme podávat. Škvarkové placky můžeme podávat teplé i studené.
Fotky receptu Pivní škvarkové placky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!