Postup přípravy receptu Sojové maso po sečuánsku:
Jako vždy začínáme přípravou sojového masa - dáme vařit asi 1,5 l vody a přidáme do ní kostku masoxu. Vsypeme sójové nudličky a necháme povařit minimálně 15 minut. Potom procedíme a necháme zchladnout. Obsahují-li příliš velké množství vody, potom je ještě na sítku jemně vymačkáme. Sojové nudličky jsou poměrně velké, můžeme je nakrájet na menší kousky. V misce si rozmícháme vajíčko se špetkou soli, přidáme lžičku máčeného škrobu a do této směsi vmícháme připravené sojové maso. Necháme ho odležet (třeba i několik hodin). Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme nabobtnat. Očistíme si cibuli, kapii, bílé zelí, kousek zázvorového kořenu a vše nakrájíme. Cibuli na kostičky, papriku na proužky, zelí na nudličky a zázvor nastrouháme na hrubší nudličky. Na pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme naložené sojové maso a osmahneme. Dále přidáme zeleninu a houby, promícháme a také osmahneme. Nakonec vmícháme nastrouhaný zázvor, lžíci cukru, ocet a sójovou omáčku. Pokrm asi minutu mícháme, zalijeme ho dvěma lžícemi vína, zmírníme teplotu a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Znovu zamícháme a ještě trochu podusíme. Sojové maso po sečuánsku podáváme s rýží, obložíme barevnou zeleninou.