Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Ostrá jižanská rýže z mikrovlnky:
400 g plechovku krájených loupaných rajčat
| rozdrcený stroužek česneku
| tolik dlouhozrnné rýže, kolik se vejde do plechovky od rajčat
| 1 červenou papriku, nakrájenou na kostičky
| 200 g choriza (můžete nahradit čabajkou nebo paprikovým salámmem, bez slupky a nakrájeným na kostičky)
| 200 g kukuřičných zrn, mražených nebo sterilovaných
| půl lžičky pálivé papriky
| sůl a pepř na dochucení
| NA DOZDOBENÍ
| hrst nasekané zelené petrželky
| 150 ml zakysané smetany
Postup přípravy receptu Ostrá jižanská rýže z mikrovlnky:
1. místo odměrky použijte plechovku: rajčata vyklopte do velké misky, kterou lze dát do mikrovlnky, a rýži nasypte do plechovky tak, aby sahala asi centimetr pod její okraj. Rýži pečlivě propláchněte v cedníku. Přidejte ji k rajčatům.
2. plechovkou odměřte množství vody a nalijte ji k rajčatům a rýži. Přimíchejte nakrájenou papriku, česnek, uzeninu i kukuřici. Osolte, lehce opepřete, posypejte pálivou paprikou. Vše promíchejte.
3. misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára. Vařte deset minut v mikrovlnce na nejvyšší výkon. Pak fólii odstraňte a vše důkladně promíchejte. Vložte znovu do trouby a nepřikryté pečte ještě 12 až 15 minut (podle výkonu trouby), až je rýže měkká. Ozdobte petrželkou a smetanou.
Fotky receptu Ostrá jižanská rýže z mikrovlnky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!