Postup přípravy receptu Ostré kuřecí kousky na houbách:
Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Olej důkladně promícháme s cukrem, kečupem, zázvorem, chilli kořením, sójovou omáčkou a nasekanou cibulí. Kuřecí kousky potřeme touto marinádou ze všech stran, narovnáme do nádoby a dáme do chladu uležet. Nejlépe přes noc, nebo alespoň na hodinu.
Před tepelnou přípravou masa namočíme hrstku sušených hub na chvíli do studené vody. Když změknou, scedíme je.
Uleželé kuřecí kousky zprudka osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Pak k nim přidáme houby, přilijeme zbylou marinádu, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Když je maso měkké, vyjmeme ho. V hrnečku rozmícháme solamyl asi se 100 ml vody a špetkou glutasolu a nalijeme do vydušené šťávy s houbami. Mícháme do zhoustnutí omáčky. Maso do omáčky zpátky vložíme a znovu prohřejeme.
Kuřecí ostré kousky na houbách podáváme s rýží, posypeme nakrájenou zelenou cibulovou natí.