1 l mléka
| 1 vanilkový lusk
| 150 g rýže
| 250 g mražených ostružin
| mandlové lupínky na ozdobu
| 1 lžička citronové šťávy
| hnědý cukr
Postup přípravy receptu Ostružinové rizoto:
Do studeného mléka nasypeme rýži a přidáme vanilkový lusk. Mléko přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme asi 18 minut. Během varu přidáme hnědý cukr dle chuti. Stále mícháme a vaříme do změknutí rýže a zhoustnutí mléka. Když je rýže hotová, vyjmeme vanilkový lusk. Přimícháme citrónovou šťávu, rozmražené ostružiny (několik si ponecháme na ozdobu) a hrnec odstavíme z ohně. Necháme vše ještě asi 2 minuty „dojít". Při podávání ozdobíme jednotlivé porce lehce opraženými mandlovými lupínky a několika ostružinami.
Fotky receptu Ostružinové rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!