Použité suroviny receptu Ostružiny a hrušky ve víně:
3 žloutky
| 2 lž. cukru
| 50 ml sladkého bílého vína
| 70 g másla
| 4 větší hrušky
| 160 g ostružin
| 70 g vlašských ořechů
| máta
Postup přípravy receptu Ostružiny a hrušky ve víně:
1. Žloutky vložíme do misky a zasypeme dvěma lžícemi cukru. Postavíme je do horké lázně a metličkou vyšleháme dohusta.
2. Misku vyjmeme z lázně a žloutky pomocí ručního šlehače vyšleháme do pěny. Po částech do směsi zapracujeme sladké víno a zchladlé rozpuštěné máslo. Vinnou omáčku uložíme do ledničky vychladit.
3. Hrušky omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na úzké plátky.
4. Ostružiny očistíme, propláchneme studenou vodou a na sítku necháme dobře okapat.
5. Všechno vložíme do mísy a zlehka promícháme. Salát nakonec rozdělíme do mističek. Jednotlivé porce přelijeme vinnou omáčkou a posypeme sekanými vlašskými ořechy.
Fotky receptu Ostružiny a hrušky ve víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!