Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Osvícenský husí salám:
1 husí krk
| 2 žemle
| dle potřeby: polévka
| dle potřeby: syrová játra
| dle chuti: maso z krku, srdce, žaludek
| dle chuti: česnek, sůl, pepř, majoránka a zázvor
| dle chuti: pistácií
| dle potřeby: slanina, bílé víno, tuk na opečení
Postup přípravy receptu Osvícenský husí salám:
Z husího krku stáhneme opatrně kůži a uvaříme krk, kůži i drůbky, Potom pokrájíme 2 žemle na drobné kostky, spaříme je horkou polévkou a naškrábeme syrová játra, ostatní maso z krku jemně nasekáme, srdce a žaludek drobně nakrájíme, promícháme s namočenou houskou, přidáme utřený česnek, trochu mletého pepře, majoránky, zázvoru, něco pokrájených pistácií, na maličké kostičky pokrájenou slaninu a tolik polévky, aby nádivka byla hustá jako prejt do jitrnic, Vařenou husí kůži zatím máčíme v bílém víně. Kůži vyndáme, touto nádivkou nacpeme, z obou stran zašijeme, uvaříme v polévce a potom ještě opečeme na tuku, necháme do druhého dne vychladnout a studené krájíme.
Fotky receptu Osvícenský husí salám:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!